نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

تصویر شهدای محراب در نقاشی معاصر ایران

تاریخ نشر : سه شنبه / ۱۹ خرداد ۱۳۹۴

قاضی طباطبایی، صدوقی، مدنی، دستغیب، اشرفی اصفهانی... این نام¬ ها آشناست، اما شاید این روزها برایمان بیشتر یادآور خیابان ها و بزرگراه ها و مکان هایی از این دست اند. نام هایی که گویی وجه تسمیه اصلیشان از یاد رفته و به اسم مکان بدل شده اند؛ حال آنکه قرار بود آن ها را پیش چشمانمان داشته باشیم تا وجودشان را فراموش نکنیم و راهشان را ادامه دهیم.
شهدا، به ویژه شهدای روحانی و خصوصا شهدای محراب که نماد بارز سه مفهوم بزرگ نماز و علم و شهادتند، از برجسته¬ترین قهرمانان دینی و ملی ما به شمار می¬روند و اگر در نظر داشته باشیم که آثار هنری، اسناد رسمی هویت یک ملتند، رها کردن داشته هایی اینچنین ارزشمند -که خود می توانند موضوع تعداد زیادی از آثار هنری فاخر باشند- چندان توجیه پذیر نخواهد بود.
معدود آثاری که تا کنون با محوریت این شخصیت ها خلق شده اگرچه به جای خود و به دلیل حسن انتخاب موضوع، ارزشمندند و در مواردی نیز به لحاظ فنی تحسین برانگیز، اما غالبا سیاقی یکسان دارند و جز در یکی دو نمونه، خلاقیتی ویژه در آن¬ها یافت نمی¬شود. پرداختی مستقیم به سوژه و چهره پردازی را می¬توان ویژگی عام این آثار دانست. اگرچه تلفیق فضاها و خیال انگیز کردن آن در آثار مربوط به شهید صدوقی و شهید دستغیب گام هایی موفق در جهت رهایی از عینیات و ورود به معانی نهفته در موضوع به شمار می روند؛ اما تلاش هایی بیشتر در زمینۀ پرداختن به شخصیت و تفکرات و جایگاه معنوی این بزرگان و گذر از کالبد جسمانی ایشان می تواند به خلق آثاری عمیق تر و تاثیرگذار تر منجر شود. به کار گیری زبانی انتزاعی تر و بهره گیری از نماد و نشانه ها در بیان مفاهیم عمیق معنوی از جمله راهکارهای پیش روست. در مجموع به نظر می رسد موضوع، نگاهی دوباره و نو، به ویژه از جانب هنرمندان جوان¬تر را، می طلبد.

shahid.dastgheyb.morteza.afshari.detail.jpg

shahid.dastgheyb.morteza.afshari.jpg

shahid.madani.khadigeh.hajiloo.jpg

shahid.sadoghi.nadia.habibvand.jpg

shahid.ghazi-tabatabaei.davood.saafoori.jpg

درباره نویسنده
من "کوثر سعادت" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۲)

نقش تصویر در ثبت و ضبط تاریخ بسیار ارزشمند و موثره اما متأسفانه آن طور که باید به این مهم توجه نمی شود.
مرسی از متن خوب و قابل تأملتون
مشکل من با این سبک کارها اینه که چندان تماشایی نیستن. یعنی برای بار دوم دوست نداری به سراغشون بری. برای نقاشی دیواری های شهدا هم این مشکل وجود داره.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود