نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

جهان سوم یا کشورهای در حال توسعه، از جمله اصطلاحاتی هستند که زیاد به گوشمان خورده است؛ اما روزگاری همین مثلا جهان سومی ها تحت عنوان تمدن اسلامی، رهبری بخش وسیعی از جهان را در اختیار داشتند و برای چند قرن سکاندار علم، دانش و تکنولوژی عصر خود بودند. هرچند مسلمانان سخاوتمندانه علوم خود را در اختیار غربی های محصل در شرق قرار می دادند، اما با آغاز رنسانس در غرب، علم، فناوری و به تبع آن صنعت نیز با حرکتی آرام از شرق به غرب کوچ کرد و از قرن دهم هجری (۱۶ میلادی) به بعد، غرب متمدن علم و تکنولوژی را در انحصار خود درآورد و سبب انحطاط تدریجی کشورهای اسلامی را فراهم ساخت و گذشته با شکوه تمدن بزرگ اسلامی را پشت عناوین و القاب قلابی چون جهان سوم و یا در حال توسعه، پنهان نمود تا خودش یکه تاز میدان باشد.
فاصله و شکافی که امروز میان شرق و غرب دیده می شود از زمان انقلاب صنعتی اروپا رخ داده؛ اما با توجه به شالوده مستحکم تمدن اسلامی و با نظر به این که دنیای اسلام از نظر منابع انسانی و طبیعی غنی است، و آینده ی علم و تکنولوژی نیز در گرو بهره برداری درست از این دو عامل اساسی پیشرفت است؛ باید گفت تحقق دوباره یک تمدن بزرگ اسلامی دور از ذهن نیست.
تدوین کتاب «تاریخ مصور تکنولوژی اسلامی» در سال ۱۹۹۲، به همت یونسکو، حرکت نویی بود در جهت ایجاد منبعی مکتوب در باب علم و فناوری جهان اسلام. این کتاب برای نخستین بار غنا و خلاقیت تکنولوژی اسلامی را به جهان شناساند و همچنین راه را برای پژوهش های دقیق تر در آینده مشخص ساخت. تا شاید کمی از اهمال کاری های چند صد ساله غرب نسبت به تمدن اسلامی را برطرف سازد.

درباره نویسنده
من "زهرا اردکانی" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۳)

عالی
۱۹ تیر ۹۴ ، ۱۴:۱۵ مینا مختارزاده
خیلی جالب بود.ای کاش می شد این کتابها رو راحت پیدا کرد.

فایل دانلود کتاب رو هم اگر می شه توی سایت بذارین
ممنون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود