نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

انتخابات آمریکا در نگاه کاریکاتوریست ها

تاریخ نشر : دوشنبه / ۱۳ دی ۱۳۹۵

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چند هفته ایست که تمام شده و مشابه هر واقعه سیاسی مهم دیگر کاریکاتوریست ها در ایران و سایر نقاط دنیا به این انتخابات پرداختند. برخی بیشتر به فضا و طرز تفکر کاندیداها پرداختند و برخی هم اتفاقات رخ داده طی مناظره ها را به تصویر کشیدند. در اغلب کاریکاتور ها، دونالد ترامپ فردی جنگ طلب، ترسناک و به دور از ادب و نزاکت مرسوم روسای جمهور تصویر شده.هرچند معلوم نیس دیگر روسای جمهور آمریکا، که ظاهر آرام و اتوکشیده ای داشتند برای صلح واقعی در دنیا چه گامی جز جنگ های پی در پی برداشته اند؟! در کاریکاتور های دیگر آبروریزی ها و هتاکی های دو طرف مناظره تصویر شده. 

کاریکاتور به عنوان یکی از سیاسی ترین هنرها در این انتخابات هم همچون سایر انتخابات ها حضور داشت. حضوری که هم برآمده و نشانگر واقعیت ها بود و هم نقش مهمی در القای ترس به دل مخاطبین در صورت پیروز شدن ترامپ، داشت.

نکته ای که توجه ها را به خود جلب می کند تصویر شدن درگیری ها در اغلب این کاریکاتورهاست؛ ترامپ و کلینتون در اکثر این آثار همچون دو جنگجو ترسیم شده اند، نه دو رقیب.

ترسی که برخی از این آثار اصرار به القای آن به مخاطب دارد در برخی از کاریکاتور ها مشخص تر است. مثلا در یکی از کار ها ترامپ کمربند انفجاری به خود متصل کرده که احتمالا در صورت پیروز شدن در انتخابات با انفجار آن، آمریکا را نابود خواهد کرد. یا در اثر دیگری نشان صلیب شکسته یا نشان نازی ها بر روی سر ترامپ نقش بسته که در ذهن شباهت هیتلر و ترامپ را تداعی می کند و ویرانی هایی که نازی ها بر سر دنیا آوار کردند را به خاطر مخاطب می آورد.

در هر پدیده ی سیاسی و اجتماعی ای، آثار هنری حضور پررنگ و تاثیرگذاری دارند و کاریکاتور را شاید بتوان سیاسی ترین این هنر ها دانست.

درباره نویسنده
من "زهرا ذوعلم" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود