نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

تهران کمی متمایل به راست / محمد غزالی

تاریخ نشر : سه شنبه / ۸ ارديبهشت ۱۳۹۴

"تهران کمی متمایل به راست" نام مجموعه عکسی است که چهره ای متفاوت از تهران را به نمایش گذاشته است. چهره‌ای بر خلاف آنچه هر روز آن را می‌بینیم، شهری شلوغ و پرهیاهو که در عکس‌های محمد غزالی اما چهره رنگ و رو رفته و زرد گونه به خود گرفته که به سبب استفاده عکاس از فیلم‌های پولاروید تاریخ مصرف گذشته است. در این مجموعه تهران گویی کم کم بیمار و زرد روی می‌شود و دیگر تصویری از خیابان های پرتردد و ساختمان‌های بلند در آن نیست. حیات پایتخت رو به وخامت است و در عکسهای آخر نمایشگاه جز لکه های زرد اثری از آن در تصویر نیست. بخشی از تصویر خیابان به دلیل کهنه بودن عکس‌ها اکسپوز نشده است و برای همیشه تنها یک بار در کادر عکاس دیده شده اند، مانند خاطره ای که یکبار اتفاق افتاده و هیچ تصویری از آن جز آنچه که در چشم حاضران نقش بسته وجود ندارد . گویی بخشی از تصویر که اغلب سمت چپ تصویر است را کسی پاک کرده و یا پنهانش کرده اند و سنگینی وزن بصری عکس‌ها در سمت راست عکس گواه دیگری است از کنایه ی بصری عکاس. عنوان مجموعه " تهران کمی مایل به راست " کنایه آمیز به نظر می‌رسد. این عکسها بیش از آنکه مستندی از تهران دهه هشتاد باشند نوعی سندسازی تصویری برای نمایش منظر عکاس از حوادث سیاسی این سالها هستند.
۲۷ عکس این نمایشگاه در سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ خلق شده اند که در اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ در گالری اثر به نمایش در آمده‌اند، همگی تک نسخه و در ابعاد ۸/۱۰×۵/۸ سانتی متر به چاپ رسیده اند.
محمد غزالی متولد ۱۳۵۹ و تحصیلاتش کارشناسی ارشد عکاسی است.

درباره نویسنده
من "کلثوم پیامنی" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۱)

بسیار عالی 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود