نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

نقش‌های واقعی تعزیه خوانان/ مرضیه موسوی

تاریخ نشر : يكشنبه / ۲۴ آبان ۱۳۹۴

هرساله با برپایی مراسم عزاداری در ماه محرم و اجرای تعزیه که نمایشی آیینی است در بیشتر شهرهای ایران عکاسان زیادی پا به صحنه می‌گذارند و از این مراسم عکس‌های مستند زیادی می‌گیرند. مرضیه موسوی که پیش‌تر عکس‌های مستندش را در مسابقات عکاسی با موضوع تعزیه دیده‌ایم با تغییر زاویه نگاه از مستند و تهیه گزارش تصویری از اجرای نمایش تعزیه، سعی در پرداخت جدی تر به موضوع دارد. او این بار نمایش زندگی هر روزه ما را عکاسی کرده‌است. عکاس صحنه نمایش را به صحنه زندگی واقعی تغییر داده‌است. او تعزیه‌خوانان را که اغلب نابازیگرانی هستند که از سر ارادت و عشق به امام حسین(ع) در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند را سوژه کار خود قرار داده‌است. عکاس از تعزیه خوانان خواسته تا با لباسی که با آن تعزیه اجرا می‌کنند در نقش واقعی خود در اجتماع حضور یابند و از آن‌ها بصورت جداگانه در محل کارشان عکس گرفته است. تضاد نقش‌ها شاید در نگاه اول جالب بنظر بیاید شمر کجا و کارگر دامداری کجا، نانوا کجا اولیا کجا، کارگر ساختمان کجا و اشقیایی که امام را کشتند کجا؟!  این سوال پیش می‌آید که براستی ما همینیم که می‌نماییم، یک دانش‌آموز، یک کارگر، یک آهنگر و...؟ و یا یزیدیان و حسینیانی هستیم به رنگ سرخ و سبز؟ آیا همه روزهاعاشوراست و همه زمین‌ها کربلا؟ برخلاف ایده، اجرا و عکاسی این مجموعه دچار ضعف‌هایی است. خنثی بودن افراد در عکس‌ها قابل درک نیست. شاید بهتر بود آن نابازیگر که این‌بار در مقام بازیگر حرفه‌ای در عکس حاضر است مشغول به فعالیت روزمره‌اش باشد. البته در چند عکس مانند تصویر جوشکار فروشنده کفش و کارمند بازنشسته بازیگران به نقش واقعی شان نزدیک شده‌اند.

درباره نویسنده
من "کلثوم پیامنی" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۲)

۲۵ آبان ۹۴ ، ۰۱:۰۱ فرزین خاکی
این کار یه ایده‌ی خیلی خوب داره، اما تو اجرا به حداقل‌ها اکتفا شده و حتی عکاسی خوبی هم نشده
۲۷ دی ۹۴ ، ۱۹:۵۹ زهرا کشاورز
سلام
متن کار خیلی جذاب تر از تصاویر عکاس است. ایده ای فوق العاده جذاب که با اجرایی ضعیف از بین رفته است.
کاملا با نقدتان نسبت به نزدیکی رفتار فرد به انجام کارش موافق هستم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود